Az oktató adatai
Alap adatok
-
19751982POTEKözegészségtani és Járványtani Intézet
-
1952BOTE
-
1959közegészségtan és járványtan
-
1969üzemorvostan
-
1975POTE
-
19751982POTE Közegészségtani és Járványtani Intézetigazgató
-
Magyar Táplálkozástudományi Társaság
-
1993International Union of Nutritional Sciences
-
2004Österreichische Gesellschaft für Ernährung
-
Internationale Stiftung für Ernährungsforschung und Ernährungsaufklärung
-
European Academy of Nutritional Sciences
-
MTA Kémiai Tudományok Osztálya Élelmiszertudományi Komplex Bizottsága
-
Magyar Élelmiszer-higiénikusok Társasága
-
Egészséges Magyarországért Egyesület
-
Magyar Higiénikusok Társasága
-
Magyar Munkahigiénikusok Társasága
-
Magyar Hidrológiai Társaság
-
Magyar Mikrobiológusok Társasága
-
Magyar Orvosképzési és Egészségügyi Oktatási Társaság
-
Gruop of Nutrionists
-
1965Haza Szolgálatáért Érdemérem arany fokozata
-
1967Haza Szolgálatáért Érdemérem arany fokozata
-
1975Kiváló Orvos
-
1977Fodor József-emlékérem
-
1978Kiváló Munkáért
-
1980Fegyverbarátság Érdemérem
-
1980Vöröscsillag Érdemrend
-
1980Széchenyi-emlékérem
-
1987Sós József-emlékérem
-
1988Sigmond Elek-emlékérem
-
1992Tangl Ferenc-emlékérem
-
1999Pro Sanitate
-
2016Batthyány-Strattmann László-díj
-
Acta Cardiologica (1994-)
-
Acta Alimentaria
-
Élelmiszervizsgálati Közlemények
-
Egészségtudomány
-
Honvédorvos
-
Orvosképzés
-
Környezeti tényezők hatása a dél-dunántúli tájegység lakosságának állapotára (ETT, 1981-1985)
-
Petőfi-akna személyi állományának komplex kórházi szűrővizsgálata. Bányászok mentális egészségének elemzése. Az üzemi pszichiátriai szolgálat hatékonyságának elemzése (Közegészségtani és Járványtani Intézet, 1981-1985)
-
Első Magyarországi Reprezentatív Táplálkozási Vizsgálat (1985-1988)
-
Enterális bakteriophagok szerepe a víz egészségügyi minősítésében. Bp., 1959.
-
A betegellátás higiénéjéének helyzete és a további fejlesztést meghatározó tényezők a Magyar Néphadsereg csapatainál. Bp., 1978.
-
Katonai közegészségtan és járványtan. Bp., 1982.
-
Az éhezéstől az elhízásig. Bp., 1987.
-
A higiéne jelentősége a megelőzésben. OH, 1988/32. 1683-1688.
-
Koleszterin kalauz. Bp., 1992.
-
Az első magyarországi reprezentatív táplálkozási vizsgálat (1985-1988) eredményei. Bp., 1992.
-
Tápanyagtáblázat, táplálkozástan és tápanyagösszetétel. Bp., 1994. [Társszerk.: Linder K.]
-
Az evés tudománya. Bp., 1994.
-
Élelmiszerek az egészségmegőrzésben. Bp., 1997. [Társszerz.: Dworschák E., Zajkás G.]
-
A szívre egészséges tápanyagösszetételű, "szívbarát" élelmiszerek továbbfejlesztett és bővített kritériumrendszere. Élelmiszervizsgálati közlemények, 2005/1. 3-22.
-
Nemzetközi tanulmány a sófogyasztás jellemzőiről és csökkentésének gátjairól. Élelmiszervizsgálati közlemények, 2013/4. 184-190.
-
POTE Évk. 1974/75. 17.; 1977/78. 34.
-
Pécsi T.: Az egészségesebb táplálkozásunkért! Beszélgetés dr. B. Gy. orvosprofesszorral. Élet és tudomány, 1988/11. 326-327.
-
RÚL III. 96.
-
TMKK 1988. 61.
-
KKMg 153.
fotó – PTE