Az oktató adatai
Alap adatok
-
POTE
-
PTE ÁOK
-
19811984POTE/PTE ÁOKKémiai Intézet/Orvosi Kémiai Intézet
-
19841986POTEI. sz. Belgyógyászati Klinika
-
19862002POTE/PTE ÁOKOrvosi Kémiai Intézet
-
20022013PTE ÁOKBiokémiai és Orvosi Kémiai Intézet
-
2013PTE ÁOK/GYTKFarmakognóziai Tanszék/Farmakognóziai Intézet
-
1980VVEvegyészmérnök-petrolkémiai technológiai ágazat
-
2004PTE ÁOK
-
20132015PTE ÁOK Farmakognóziai Tanszéktanszékvezető
-
20152021PTE ÁOK/GYTK Farmakognóziai Intézetigazgató
-
1994University of Bern, Svájc
-
2004University of Tübingen, Németország
-
2009, 2018University of Panama, Panama
-
2019Universita di Messina, Olaszország
-
1981Magyar Kémikusok Egyesülete
-
1993International Carotenoid Society
-
1997Magyar Elválasztástudományi Társaság
-
2008MTA Szerves és Biomolekuláris Bizottság
-
2013Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság Gyógynövény Szakosztály
-
2000Holub József Kutatói Díj
-
2015Zemplén Géza-fődíj
-
2017Fellow of International Carotenoid Society
-
2018MTA PAB Tudományszervezési Díj
-
1999-2001 - OTKA T 030271 Extrém körülmények a karotinoidkémiában
-
2006-2009 - OTKA T 60121 Természetben előforduló és mesterséges karotinoidok izolálása, előállítása, szerkezetigazolása
-
2011-2015 - OTKA K83898 Természetes és mesterséges karotinoidok izolálása, előállítása, szerkezet-vizsgálata
-
2015-2019 - OTKA K115931 Vizsgálatok a természetes és félszintetikus karotinoidok körében.
-
2018-2022 - NKFI K128253 Karotinoidok növényi eredetű drogokban
-
2002-2004 - Széchenyi István Ösztöndíj
-
2004 óta - Karotinoidkémiai kutatócsoport
-
Isolation of Carotenoids with 3,5,6-Trihydroxy-5,6-dihydro-beta-end Groups from Red Paprika (Capsicum annuum). Helvetica Chimica Acta, 1998/81 (5-8): 1233-1241. [Társszerz.: Molnár P., Matus Z., Tóth G., Steck A., Pfander H.] doi: https://doi.org/10.1002/hlca.19980810534
-
Carotenoid Composition in the Fruits of Red Paprika (Capsicum annuum var. lycopersiciforme rubrum) during Ripening; Biosynthesis of Carotenoids in Red Paprika. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2001/49 (3): 1517-1523. [Társszerz.: Molnár P., Matus Z., Tóth G.] doi: 10.1021/jf000958d
-
Cryptocapsinepoxide-Type Carotenoids from Red Mamey, Pouteria sapota. Journal of Natural Products, 2013/76 (4): 607-614. [Társszerz.: Gulyás-Fekete G., Murillo, E., Kurtán T., Papp T., Illyés T. Z., Drahos L., Visy J., Agócs A., Turcsi E.] doi: 10.1021/np3007827
-
Carotenoid Compositon of the Fruit of Red Mamey (Pouteria sapote). Journal of Agricultural and Food Chemistry, 2016/64 (38): 7148-7155. [Társszerz.: Murillo, E., Turcsi E., Szabó I., Mosquera, Y., Agócs A., Nagy V., Gulyás-Fekete G.] doi: 10.1021/acs.jafc.6b03146
-
Study on the elution order of carotenoids on endcapped C18 and C30 reverse silica stationary phase. A rewiev of the database. Journal of Food Composition and Analysis, 2016/47. 101-112. [Társszerz.: Turcsi E., Nagy V.] doi: https://doi.org/10.1016/j.jfca.2016.01.005
2004-2010 között a PTE ÁOK Biokémiai és Orvosi Kémiai Intézetének intézetigazgató-helyettese. Az MGYT Gyógynövény Szakosztályának vezetőségi tagja.